Hanneke

Hanneke Bergsma, een enthousiaste, gedreven, sportieve, ongeduldige doorzetter van 48 jaar.

Naast de passie voor (buiten) bewegen en sporten, waar ze als gymdocent haar ei in kwijt kan, is ze moeder, vriendin, student en buitenmens.

In Spanje, Frankrijk en België heeft Hanneke zelf als buitensportinstructeur ervaren hoe waardevol het is om door te zetten, naar oplossingen te zoeken en vooral samen te werken. De kracht van Buiten Bewegend en Ontdekkend Leren. Laat kinderen rennen, kletsen en vooral doen. Buiten leren nodigt letterlijk uit tot het verleggen van grenzen.

Na twintig jaar gewerkt te hebben in het basisonderwijs als  groepsleerkracht en gymdocent is zij mede door de enthousiaste verhalen van haar Noorse broer, in aanraking gekomen met het concept ‘Udeskole’. In Scandinavische landen is het buiten leren meer de norm dan een uitzondering. 

Buiten leren is essentieel voor een gezonde toekomst, kinderen moeten weer de charme en meerwaarde ontdekken van het buiten spelen, leren en doen. Deze ingrediënten in combinatie met leren over gezond eten en kennis opdoen over wat gezond en ongezond is, heeft geresulteerd in het mooie outdoor activiteitenspel KidsFoodCamp, wat zij samen met Marianne Koopman van de Kinderkooktuin heeft ontwikkeld.