Marianne

Marianne is initiatiefneemster en eigenaar van De Kinderkooktuin.
Ze is afgestudeerd aan de Internationale Agrarische Hogeschool
Larenstein. De geboren en getogen Zeeuwse is, na vele jaren in het
midden van Nederland te hebben gewoond, in 2015 samen met haar
gezin weer teruggekeerd naar het Zeeuwse eiland Schouwen-
Duiveland.

Naast de passie voor alles wat met het buitenleven te maken heeft,
heeft Marianne ook een grote passie voor koken. Zintuigen ogen, neus en mond worden zowel bij de tuin- als culinair liefhebber op dezelfde wijze geprikkeld door geuren, kleuren en smaak.

Enige jaren geleden is Marianne na het behalen van de benodigde horecapapieren gestart met een tuincafe waarin verse producten de boventoon voerden. Dit smaakte naar meer en als moeder van 3 kinderen besloot Marianne dat het belangrijk is om kinderen te leren waar het voedsel op hun bord vandaan komt. En hoe je heerlijke gerechtjes bereid die passen binnen een bewust en verantwoord voedingspatroon.

Maar het belangrijkste is kinderen enthousiast maken voor koken met groenten en fruit.

Ze leren nieuwe smaken ontdekken en krijgen waardering voor gezond voedsel. En dit bevordert de keus voor een gezonde leefstijl later.

Als gastdocent geeft Marianne voedingseducatie aan kinderen en jongeren in het onderwijs. Ze ontwikkelt lespakketten en producten. Geeft trainingen en verzorgd inspiratieworkshops voor volwassenen in het onderwijs, de gezondheidszorg en de recreatieve sector.

Daarnaast ontwikkelt Marianne creatieve, verantwoorde, leerzame maar bovenal watertandend lekkere Kookconcepten. Zo ontwikkelde ze Familie Foodworkshops voor in restaurants van Landal GreenParks in Nederland en Duitsland.

Recent ontwikkelde Marianne samen met Hanneke Bergsma het outdoor activiteitenspel KidsFoodCamp.